topbanner.gif
Login
Username

Password




Not a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.
Shoutbox
You must login to post a message.

JackH
OfflineAdmin
· 02/11/2020 1:10 PM
The shoutbox is meant for short announcements and will disappear in time. Please create a post in the forum.

jqaman
Offline
· 02/11/2020 9:35 AM
The Behmor lol

snwcmpr
Offline
· 02/10/2020 10:25 AM
CoffeeRoastersClub
is a member.

rogguy
Offline
· 02/06/2020 7:24 AM
Searched but no can find, but does anyone on here use the roasters made by CRC (Coffee Roasters Club) in Connecticut?

JackH
OfflineAdmin
· 02/05/2020 2:50 PM
Thanks NetriX!

Users Online
Guests Online: 2

Members Online: 1
okvalle

Total Members: 6,427
Newest Member: Njallen41
In Memory Of Ginny
Donations

Latest Donations
Anonymous - 5.00
Anonymous - 5.00
renatoa - 2.00
JitterzZ - 2.01
renatoa - 2.00

View Thread

Who is here? 1 guest(s)
 Print Thread
Getting Center 301 to connect to Windows 10/Artisan
primarist
Hi everyone, sorry if it seems like I'm posting on here a lot, but woe is the newbie coffee roaster!

I am having a terrible time getting my computer/Artisan to recognize my Center 301 thermometer. I am using the correct SiLabs driver and USB cable provided by Mr. Li, made especially for this device. My computer does recognize the cable and serial-USB chipset under the COMS area of Windows Device Manager, it is listed as COM3. Clicking properties, I see the correct settings of Baud Rate = 9600, Parity = N, Data Bits = 8, Stopbits = 1. However, opening Artisan and configuring the device using the "Center 301" preset+all the settings listed above, both temperature readings show 0°. Can anyone help me troubleshoot this? This type of thing is waaay out of my wheelhouse and I would definitely appreciate some help, thanks!
Roaster: Kaldi Fortis
Grinder: 1zpresso JX / Baratza Encore
Brew Method: Aeropress / Bonavita Drip

I love coffee, but roast a lot of charcoal
 
primarist
Wow, I might have jumped the gun on posting... I just got things working. For those who might come later here is what I did:

1. I uninstalled the driver for the SiLabs Serial-USB cable from device manager menu

2. I reinstalled fresh from this link

3. I restarted my computer and Artisan

4. I reconfigured the device in Artisan

Simple really, hope this helps!
Roaster: Kaldi Fortis
Grinder: 1zpresso JX / Baratza Encore
Brew Method: Aeropress / Bonavita Drip

I love coffee, but roast a lot of charcoal
 
Jump to Forum:

Similar Threads

Thread Forum Replies Last Post
First Artisan Roast Roasting Profiles 5 02/12/2020 7:30 PM
TC4/Artisan showing "-1" Dataloggers/Controllers/Rate of Rise Meters 24 01/21/2020 1:18 PM
Windows 10 USB Device Problem: Solved. ROASTING SOFTWARE APPS 2 01/19/2020 11:02 AM
Artisan won't recognize yoctocouple Roasting Coffee 4 11/18/2019 9:52 AM
ESP8266/TC4 Wireless link to Artisan via Wifi Dataloggers/Controllers/Rate of Rise Meters 7 10/08/2019 7:23 AM
Homeroasters Association Logo, and all Content, Images, and Icons © 2005-2016 Homeroasters Association - Logos are the property of their respective owners.
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2020 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Designed with by NetriX